Виставка акварельного живопису Марії Рибіної-Ткач «Прозорі барви»

23 квітня о 12.00 в Національному архітектурно-історичному заповіднику «Чернігів стародавній» (у приміщенні Колегіуму, на Валу) відкривається виставка акварельного живопису Марії Рибіної-Ткач «Прозорі барви».

Читати далі...

Сторінками історії: Борисоглібський собор ХІІ ст.

Національний архітектурно-історичний заповідник «Чернігів стародавній» започатковує щотижневу рубрику: «Сторінками історії…», де розкриватимуться маловідомі факти та історичні сюжети, присвячені Чернігову, а також відомості про собори, храми, артефакти та музейні предмети заповідника, занурюючи користувачів соціальних мереж у глибини минулого.

Читати далі...

Лекція про діяльність ICOMOS International в Чернігові в умовах війни та надзвичайних ситуацій

18 квітня, до Міжнародного дня пам’яток і визначних місць, було проведено гостьову лекцію для студентів Навчально-наукового Інституту історії та соціогуманітарних дисциплін ім. О.М. Лазаревського Національного університету «Чернігівський колегіум» ім. Т.Г. Шевченка. Вона спрямована на розширення і поглиблення знань студентської молоді щодо діяльності ICOMOS International в Україні, особливо з початком війни, її роботи безпосередньо в Чернігові […]

Читати далі...

У Міжнародний день пам’яток і визначних місць згадуємо хронологію подій щодо діяльності ЮНЕСКО та ІКОМОС у Чернігові

У Міжнародний день пам’яток і визначних місць згадуємо хронологію подій щодо діяльності ЮНЕСКО та ІКОМОС у Чернігові (квітень 2023 р. – квітень 2024 р.):

Читати далі...

Запрошуємо на музейну зустріч про церкву Похвали Пресвятої Богородиці в Антонієвих печерах Чернігова

20 квітня, у суботу, о 15.00 в Національному архітектурно-історичному заповіднику «Чернігів стародавній» (у приміщенні Колегіуму, на Валу) відбудеться музейна зустріч на цікаву і пізнавальну тему: «Церква Похвали Пресвятої Богородиці в Антонієвих печерах м. Чернігова, як пам’ятка історії, архітектури та культури України».

Читати далі...

Запрошуємо на музейну зустріч «Розваги чернігівців у XІX столітті»

6 квітня, у суботу, об 11.00 в Національному архітектурно-історичному заповіднику «Чернігів стародавній» (в Колегіумі, на Валу) відбудеться музейна зустріч на цікаву і пізнавальну тему: «Розваги Чернігівців у XІX столітті».

Читати далі...

Кримський Фронт передав LED – лампи Національному заповіднику «Чернігів стародавній»

Ці лампи не лише додають сучасний вигляд приміщенням, а й сприяють збереженню енергії, що особливо важливо в умовах постійних обстрілів енергетичних об’єктів та необхідності підвищення ефективності енергоспоживання.

Читати далі...

У Чернігові працювали місії UNESCO та International Council on Monuments and Sites (ICOMOS)

З 18 по 22 березня 2024 року за координації Міністерство культури та інформаційної політики України в Чернігові тривала робота місії UNESCO та International Council on Monuments and Sites (ICOMOS) для надання рекомендацій щодо розробки плану відновлення історичного центру Чернігова та методології для планів готовності до надзвичайних ситуацій. Ця місія є продовженням першої місії ІККРОМ (жовтень […]

Читати далі...

Запрошуємо на музейну зустріч «Символіка християнського храму»

23 березня, у суботу,  об 11.00 в Національному архітектурно-історичному заповіднику «Чернігів стародавній» (у приміщенні Колегіуму, на Валу) відбудеться музейна зустріч на тему: «Символіка християнського храму».

Читати далі...